PIECZARKI W ZALEWIE

  • wyświetlono: 388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Przepis dostałam od koleżanki, jadłam je u nie a u siebie robię je na każdą okazję. Bardzo pyszne i szybkie w wykonaniu a do okazji wyśmienite.

Składniki

1 kg pieczarek
1 litr wody
0,5 szklanki octu
0,5 szklanki oliwy
3 łyżki cukru
pół łyżki soli
ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu
cebula
3 łyżki koncentratu

Sposób przygotowania przepisu:

PIECZARKI W ZALEWIE

  • 1. Pieczarki obrać, moczyć w jajku i mące krupczacce. Smażyć na głębokim oleju.
    ZALEWA:
    Wode, ocet, oliwe, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy i ziarenka pieprzu wrzucić wszystko do garnka. Dodać pokrojoną w plasterki cebule i koncentrat. Wszystko zagotować. Pieczarki wyłożone w słoikach zalać prawie gorącą zalewą.
    Gotowe

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy


WIGILIJNE ŚLEDZIE W ZALEWIE

Dodane przez: Maggie79

WIGILIJNE ŚLEDZIE W ZALEWIE

Śledzie z cebulką pojawiają się...

Śledź opiekany w zalewie octowej

Dodane przez: LucyG

Śledź opiekany w zalewie octowej

Śledzika po prostu nie może zabraknąć...

Schab gotowany w zalewie

Dodane przez: weronika_m

Schab gotowany w zalewie

Aromatyczny schab gotowany w zalewie...

Śledzie w pikantnej zalewie

Dodane przez: Iwona75

Śledzie w pikantnej zalewie

Śledzie w pikantno-słodkiej zalewie...

ryba w zalewie octowej

Dodane przez: Martyna1991

Sola w zalewie octowej

Danie typowo Wigilijne.W mojej...

Karp w zalewie curry

Dodane przez: gukinga

Karp w zalewie curry

Karp w zalewie octowej z nutą curry...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE