PIECZARKI W ZALEWIE

0 (0 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki, jadłam je u nie a u siebie robię je na każdą okazję. Bardzo pyszne i szybkie w wykonaniu a do okazji wyśmienite.

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    1 litr wody
    0,5 szklanki octu
    0,5 szklanki oliwy
    3 łyżki cukru
    pół łyżki soli
    ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu
    cebula
    3 łyżki koncentratu

Pieczarki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, moczyć w jajku i mące krupczacce. Smażyć na głębokim oleju.
    ZALEWA:
    Wode, ocet, oliwe, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy i ziarenka pieprzu wrzucić wszystko do garnka. Dodać pokrojoną w plasterki cebule i koncentrat. Wszystko zagotować. Pieczarki wyłożone w słoikach zalać prawie gorącą zalewą.
    Gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy