Polędwiczka w szynce z borowikowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę obsypać mieszanką przypraw, przekroić na 3 części i każdą zawinąć w plasterki szynki parmeńskiej. Obsmażyć ze wszystkich stron i przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać 1/4 szklanki wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać borowiki i masło, podsmażyć kilka minut i podlać winem. Kiedy alkohol odparuje wlać śmietanę, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z sosem.
Polędwiczkę pokroić w plastry i podawać z makaronem w sosie grzybowym. Smacznego :)
Komentarze