POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ

4.51 (200 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mięso z polędwiczki wieprzowej otulone w szynce - delikatne i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa (około 500 g),
    100 g szynki szwarcwalckiej,
    łyżka sosu sojowego,
    łyżeczka musztardy,
    2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego,
    olej,
    sól morska.
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Polędwiczka pieczona w szynce szwarcwalckiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewam do 190 stopni.
    Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem.
    Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut.
    Wyjmuję mięso, przekładam na półmisek, zostawiam na około 10 minut w całości, aby mięso stało się soczyste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować