Podwójne schabowe

4.5 (170 ocen)

Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, dodatek startej cebuli sprawia że kotlety rozpływają się w ustach. Polecam na różne uroczystości rodzinne lub święta.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    4 plastry schabu
    2 cebule
    Sól, pieprz
    Bułka tarta
    2 jajka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Podwójne schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu i karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy dłonią. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy na pół godziny do piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować