Podgrzybkowa zupa

0 (0 ocen)

sezonowy cymes

Składniki:

  • 50 dkg podgrzybków, cebula, słodka papryka, 1 litr bulionu, łyżka mąki, 2 łyżki masła, 1/2 szklanki śmietany, łyżka natki pietruszki, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Podgrzybkowa zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzybki przebrać, oczyścić, umyć, starannie osączyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić. Paprykę przekroić na pół, wydrążyć nasiona, opłukać i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę, wrzucić grzyby, paprykę, dusić na małym ogniu 15 minut. Wlać bulion, wymieszać, gotować 15 minut, pod koniec gotowania dodać śmietanę wymieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować