Pomidory faszerowane gęsią wątróbką i pieczarkami

0 (0 ocen)

na 12 sztuk :

Składniki:

  • 12 pomidorów, 250 g wątróbki gęsiej, 100 g pieczarek, 50 g masła, kilka łyżek śmietany, 30 g startego sera żółtego, sól, pieprz, bazylia

Pomidory faszerowane gęsią wątróbką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, odkroić górne części, a z dolnych wydrążyć miąższ. Wnętrza pomidorów poprószyć solą, pieprzem i bazylią. Pieczarki i wątróbkę drobno posiekać i dusić na maśle, aż składniki będą prawie miękkie. Wypełnić wydrążone części pomidorów wątróbką i pieczarkami, a następnie warzywa ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryć warstwą śmietany i posypać serem. Piec około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy