Dorsz z pieczarkami i cukinią

0 (0 ocen)

dla wegetarian i nie tylko

Składniki:

  • 75 dkg filetów z dorsza, 10 dkg pieczarek, 30 dkg cukinii, 3 łyżki masła, 2 łyżki startego parmezanu, sól, pieprz, tłuszcz do formy

Dorsz z pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Filety pokroić na małe kawałki, a cukinię w kostkę. Pieczarki oczyścić, nóżki usunąć, a w całości zachować kapelusze.Patelnię rozgrzać, roztopić masło. W naczyniu żaroodpornym ułożyć obok siebie rybę, cukinię, kapelusze pieczarek. Skropić ciepłym masłem, posypać parmezanem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać, aż ryba i warzywa będą miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy