Płatki kukurydziane z jogurtem, amarantusem i owocami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne i pożywne śniadanie na bazie jogurtu, owoców i chrupiących płatków kukurydzianych. Wszystko to podane w szklaneczkach, dzięki czemu widać poszczególne warstwy.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego
    1 pomarańcza
    3 łyżki amarantusa ekspandowanego
    3 łyżki musu malinowego
    2 – 3 łyżki cukru trzcinowego
    płatki kukurydziane klasyczne
    płatki kukurydziane kakaowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Płatki kukurydziane z jogurtem, amarantusem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt osłodzić cukrem według smaku i podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać mus malinowy, a do drugiej wmieszać amarantus. Rozłożyć malinowy jogurt do dwóch szklaneczek, wsypać warstwę jasnych płatków śniadaniowych i nałożyć jogurt z amarantusem. Na wierzchu wsypać płatki kakaowe i wcisnąć cząstki pomarańczy. Można podawać, najlepiej zaraz po przygotowaniu, kiedy płatki śniadaniowe są mega chrupiące. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Jogurt Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Amarantus to produkt, który sprawdzi się zarówno w daniach wytrawnych, jak i deserach. Warto dodać je do swojego jadłospisu.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować