Deser z płatkami kukurydzianymi, jogurtem i letnimi owocami

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Pyszny warstwowy deser z chrupiącymi płatkami kukurydzianymi, jogurtem naturalnym polanym syropem klonowym i owocami to idealna propozycja na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Smakuje rewelacyjnie o każdej porze. Jest prosty i szybki do przygotowania. To idealny deser dla małych i dużych. W przygotowaniu deseru pomagały mi moje córeczki które były nim zachwycone.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki: u mnie 2 duże pucharki
    ok. 70 g płatków kukurydzianych,
    ok. 300 g jogurtu naturalnego,
    syrop klonowy ( może być też miód),
    wiórki kokosowe,
    truskawki, borówki i maliny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy

Deser z płatkami kukurydzianymi, jogurtem i letnimi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie układamy trochę płatków, następnie 2-3 łyżki jogurt i polewamy syropem (możemy tez wcześniej wymieszać jogurt z syropem), następnie wiórki kokosowe i owoce. I wszystko powtarzamy aż skończą nam się składniki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować