Placuszki z cukinii z pieczarkami

4.5 (174 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Smaczne i zdrowe placuszki z cukinii i pieczarek.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 średnie cukinie
    6 większych pieczarek
    3 jajka
    10 łyżek mąki pszennej
    pół cebulki
    sól
    pieprz ziołowy
    koperek
    szczypior
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać, wyciąć środki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i zostawić na 15 minut żeby zmiękły. Po tym czasie odsączyć z powstałego soku, dodać starte na wiórka pieczarki, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco, placuszki posypujemy szczypiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować