Placuszki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Placuszki smakują rewelacyjnie! Ich bananowo-orzechowy smak, przyjemny aromat i delikatna konsystencja naprawdę kuszą. Z pewnością posmakują dzieciom, jak też dorosłym.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (około 8 sztuk)
    1 jajko
    1/2 banana (65-70g)
    3 łyżki masła orzechowego (płaskie; 60g)
    2 łyżki kaszy manny (20g)
    2 łyżki mleka
    Dodatkowo:
    olej/masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana należy podusić na gładkie puree, a następnie dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami.
    Całość odstawić na 1-2 minuty, a by kasza odrobinę napęczniała.
    Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się.
    Podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować