Kulki z masłem orzechowym, bananem i daktylami

4.5 (151 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wszystko co najlepsze w jednej kuli. Zdrowy i smaczny deser również na diety jako przekąska.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -160 g płatków (u mnie jaglanych)
    -pół szklanki daktyli bez pestek
    -1 banan
    -3 łyżki masła orzechowego
    +wiórki kokosowe do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Kulki

Kulki z masłem orzechowym, bananem i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba.
    2. Płatki (suche) podprażamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości.
    3. Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką.
    4. Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki kokosowe).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Daktyle Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować