Placki z cukinii i rzodkiewki

2.8 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lato w pełni, urlop rozpoczęty, więc trzeba się ruszyć i coś zobaczyć. Przygotowane "w biegu" placki, zaspokoją najwybredniejsze kubki smakowe. Delikatne z pikantną nutą. Na ciepło ze śmietaną, na zimno-bez dodatków. Gorąco polecam, do następnego ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g cukinii
    2 pęczki rzodkiewki
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z cukinii i rzodkiewki 1. Cukinie i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i przekładamy na sitko na około 40 min.
    Gdy warzywa puszczą wodę, przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Smażymy na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować