Placki warzywne z szybkim gulaszem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiące placki warzywne z dodatkiem szybkiego, lekko pikantnego sosu na bazie karkówki i dużej ilości cebuli.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Placki:
    - cukinia mała
    - cebula
    -2 ząbki czosnku
    - marchew
    - kilka ziemniaków
    - koperek
    - jajko
    - sól i pieprz.
    Sos:
    - 1kg karkówki
    - 3 duże cebule
    - ząbek czosnku
    - 2 marchewki
    - papryka czerwona
    - ziele angielskie i liść laurowy
    - bulion
    - przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placki warzywne z szybkim gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PLACKI: Warzywa zetrzeć na tarce, lekko posolić i przełożyć na sitko. Jak porządnie puszczą wodę przełożyć do miski, dodać jajko i przyprawy do smaku. Smażyć na rumiano.
  • 2. SOS: Karkówkę pokroić w większą kostkę i przyprawić: pieprz czarny, czosnek granulowany, szczypta soli. Odstawić na jakiś czas. Następnie wrzucić do rozgrzanego garnka i na odrobinie oleju podsmażyć z papryką wędzoną słodką. Na patelni podsmażyć plasterki marchwi, cebulę w pióra, plasterki czosnku i paprykę (posypać pieprzem i solą). Dorzucić do mięsa, podlać trochę bulionem. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, dusić do miękkości mięsa. W między czasie doprawić do smaku papryką ostrą. Zabielić delikatnie śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować