Placki warzywne z szybkim gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PLACKI: Warzywa zetrzeć na tarce, lekko posolić i przełożyć na sitko. Jak porządnie puszczą wodę przełożyć do miski, dodać jajko i przyprawy do smaku. Smażyć na rumiano.
2.SOS: Karkówkę pokroić w większą kostkę i przyprawić: pieprz czarny, czosnek granulowany, szczypta soli. Odstawić na jakiś czas. Następnie wrzucić do rozgrzanego garnka i na odrobinie oleju podsmażyć z papryką wędzoną słodką. Na patelni podsmażyć plasterki marchwi, cebulę w pióra, plasterki czosnku i paprykę (posypać pieprzem i solą). Dorzucić do mięsa, podlać trochę bulionem. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, dusić do miękkości mięsa. W między czasie doprawić do smaku papryką ostrą. Zabielić delikatnie śmietanką.
Komentarze