Placki cukiniowo -serowe ze śmietaną i swieżą natka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

szybkie i smaczne , delikatne w smaku i bardzo sycące-polecam

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 srednia cukinia
    1 mała biała cebula
    2 jajka
    pęczek świeżej natki pietruszki drobno posiekanej
    100 g sera zółtego
    2 łyzki smietany gęstej
    maka do zgęszczenia( około 2, 3 łyżki)
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    oraz ser na wierzch do posypania placków ( drobno statry)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki cukiniowo -serowe ze śmietaną i swieżą natka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinię płuczemy pod wodą, ścieramy na grubych oczkach, solimy i pozostawiamy na chwilę , aż puści wodę. Następnie odciskamy ją rękami i przekładamy do innej miski. Dodajemy ser, gęstą śmietanę , startą cebulę, jajka posiekana natke pietruszki , mąkę , doprawiamy do smaku solą, pieprzem,.
    Całość dokładnie mieszamy.
    2. Na patelni rozgrzewany niewielką ilośc oleju , wykładamy łyżką porcje ciasta cukiniowego formując placki, smażymy na rumiano z obu stron.
    3. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniku by odsączyć nadmiar tłuszczu. Na wierzch gorących placków ścieramy ser na tarce o drobnych oczkach( ser rozpuŚci sie na plackach)
    Podajemy na ciepło jak równiez na zimno ,
    smacznego

Porady

MOZNA PODA.C Z KEKSEM SMIETANY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować