Placki bananowo-borówkowe na kefirze (bez cukru)

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chyba zdążyliście już zauważyć, że ja uwielbiam wszelkiego rodzaju placki :) Wczoraj na śniadanie były placki na słono, to dziś proponuję przyrządzić pyszne placki na słodko. Na słodko, ale bez grama białego cukru, bo całą słodycz uzyskamy z dojrzałych bananów. Moim dzieciom bardzo posmakowały te placki, więc polecam je z czystym sumieniem.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    – 2 dojrzałe banany (u mnie 200g po obraniu)
    – 250ml kefiru
    – 200g mąki (u mnie 100g owsianej i 100g żytniej razowej. Wy możecie zamienić na inną wg uznania)
    – 3 jajka
    – 70g borówek
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Placki bananowo-borówkowe na kefirze (bez cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany pokroić w drobną kostkę. Borówki umyć i osuszyć. Jajka rozbełtać z kefirem, dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać banany i borówki i wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano na średnim ogniu. Placki te idealnie smakują z sosem z jogurtu greckiego wymieszanego z domowym masłem orzechowym i odrobiną miodu. Polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować