Ostatnio u mnie królują ciasta sezonowe, a główną rolę gra rabarbar. W sezonie letnim, a przede wszystkim w maju, nie może zabraknąć ciasta z rabarbarem. Na weekend poczyniłam placek z rabarbarem i kisielem, żeby tradycji stało się za dość rzecz jasna. W maju również nie może zabraknąć bzu w wazonie. Ciasto jest łatwe, stosunkowo szybkie i tanie, takie zwykłe ciasto sezonowe. Kisiel możesz zastąpić budyniem malinowym myślę, że w tej wersji również przypadnie Twojej rodzinie do gustu i smaku. Ciasto jest miękkie i wilgotne, bardzo fajnie wygląda po rozkrojeniu.
0 (0 ocen)
Porady
Bliżej końca pieczenia jeżeli zauważysz, że góra zbyt mocno się rumieni, nakryj papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Gdy ciasto wystygnie, wstaw je na całą noc do lodówki, żeby dobrze się kroiło i nie rozlatywało, musi dobrze ściągnąć się środek. Zamiast kisielu polecam użyć budyń malinowy.
Komentarze