Placek z agrestem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jest to prosty przepis na szybki i bardzo pyszny wypiek domowy.

  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryny: 150 gramów
    - maki pszennej: 3 szklanki
    - Tłustego twarogu: 220 gramów
    - cukru: 1 szklanka
    - mleka: 0.33 szklanki
    - proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Agrestu: 300 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Desery

Placek z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest obrać z końcówek u umyć.
  • 2. Miękką margarynę, twaróg, cukier oraz mleko wymieszać mikserem.
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem i po łyżce dodawać do ucieranej masy.
  • 4. Ciasto przełożyć na posypaną mąka blat i szybko zagnieść.
  • 5. Formę o wymiarach 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 6. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2cm, wyciąć prostokąt o wymiarach formy. Wyłożyć do blaszki.
  • 7. Na ciasto wyłożyć agrest, lekko wyciskając.
  • 8. Resztę ciasta ponownie zgnieść, rozwałkować, a następnie pokroić na kwadraty o boku 1cm, posypać wierzch ciasta.
  • 9. Piec ok. 40 minut w temp. 180*C.
  • 10. Ostudzony placek posypać cukrem pudrem. Smacznego. !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować