Placek gangstera Chuppi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem 26-letnią szczęśliwą żoną. Podczas gotowania, słuchając jednocześnie muzyki, wspaniale się relaksuję. Godzinami potrafię poszukiwać nowych smaków i przypraw.

Składniki:

  • Na 3-4 porcje
    Placki ziemniaczane:
    ● 1/2 kg ziemniaków
    ● 2 jajka
    ● ok. 1 szkl. mąki tortowej
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1/2 dużej cebuli
    ● mielona ostra papryka
    ● pieprz
    ● sól
    ● olej do smażenia
    Gulasz:
    ● 1/2 kg chudego mięsa z szynki wieprzowej
    ● 3 ząbki czosnku
    ● średnia cebula
    ● 25 dag pieczarek
    ● zielona papryka
    ● 2 bulionowe kostki mięsne
    ● przyprawa do gulaszu
    ● 1 szkl. wody
    ● sól
    ● pieprz
    ● mąka do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placek gangstera chuppi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placek gangstera Chuppi 1. Mięso i warzywa myjemy.
    Mięso kroimy na małe kawałki,
    posypujemy przyprawami i obsmażamy
    w garnku na gorącym
    oleju. Dodajemy pokrojone warzywa
    i dusimy ok. 30 minut.
    Wlewamy wodę, dodajemy
    kostki bulionowe i dusimy godzinę.
    Gulasz zagęszczamy mąką
    wymieszaną z zimną wodą.
  • 2. Obrane i umyte ziemniaki
    ścieramy na tarce, dodajemy
    posiekaną cebulę, zmiażdżony
    czosnek, jajka, mąkę i przyprawy.
    Mieszamy. Na gorącym oleju
    na patelni smażymy średniej
    wielkości placki. Podajemy polane
    gulaszem.

Porady

● Do gulaszu zamiast świeżych warzyw możemy dodać mieszankę mrożonych. ● Do masy na placki ziemniaczane warto dodać trochę startej marchewki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować