1.1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę.
2. Dołożyć cukier puder i cukier waniliowy wysiekać razem z margaryną (u mnie masło).
3. Wbić żołtka i wysiekąć razem ze śmietaną.Zagnieść szybko ciasto.
4. Ciasto podzielić na 3 cześci: Jedną zawinąć w folię i włożyć do lodówki, do drugiej dołożyc 2 łyżi kakao, zarobić, zawinąc w folię i włożyć do zamrażalnika, trzecią część -białą- zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.
5. Blaszkę wyłożyć papierem i wysmarować tłuszczem, rozmiar 25x33.
6. Ciasto białe z lodówki zetrzeć na tarce o grubych oczkach na spód blaszki.Wyłożyć dżem oraz posiekane orzechy i pokrojone w kostkę owoce, wiśnie.
7.Na bakalie zetrzeć na tarce ciasto kakaowe.
8. Ubić pianę z białek ze szklanką cukru pudru, dodać budyń (mąkę ziemniaczaną) i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto kakaowe.
9. Na pianę na tarce zetrzeć ciasto białe z zamrażalnika.
10. Piec ok. 50 min. w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
11.Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Komentarze