Pizza z salami i warzywami z ryżem

0 (0 ocen)

Jeden z moich eksperymentów, który okazał się bardzo smaczny. Pizza z dużą ilością sera, serowymi brzegami i warzywami z ryżem.

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    15 g świeżych drożdży
    2 łyżki oliwy z oliwek
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki cukru
    0,5 szklanki letniej wody
    Wierzch:
    2 łyżki keczupu
    Oregano
    200 g warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami
    300 g sera
    8 plastrów salami
    200 g pieczarek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z salami i warzywami z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-021j3d6 1. Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do miski i zagniatamy na gładkie ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 40 minut. Po tym czasie wałkujemy okrągły placek.
    Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pieczarki kroimy w plasterki. Mieszankę warzyw z ryżem na patelnię podsmażamy.
    Przygotowane ciasto smarujemy keczupem (5 cm od brzegu) i posypujemy oregano. Następnie wykładamy podsmażone warzywa z ryżem i salami. Na pozostawiony brzeg wykładamy połowę sera, zawijamy do środka. Na wierzch wysypujemy pieczarki. Pizzę pieczemy przez 20 minut w 220*C. Po 15 minutach posypujemy resztą sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować