PIZZA Z PATELNI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Może konkurować z ta pieczoną, ponieważ jest tak samo pyszna i bez dodatku drożdży

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    150 g mąki
    80 ml wody
    2 łyżki oleju
    sól, szczypta
    łyżka czubata ziół prowansalskich
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatkowo:
    3 łyżki dobrego przecieru pomidorowego
    5 plastrów szynki
    1,5 szklanki tartej mozzarelli
    rukola
    pomidorki koktajlowe
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Szynki Ser

Pizza z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na połowę.
    *Rozwałkowujemy ciasto. Patelnię smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju. Wykładamy ciasto. Kiedy od spodu się zrumieni, przewracamy na drugą stronę. Zapieczoną stronę smarujemy przecierem, wykładamy ser oraz plasterki szynki. Patelnię przykrywamy, podpiekamy do momentu rozpuszczenia się sera oraz zrumienienia spodu.
    * Na gotową pizzę wykładamy rukolę oraz połówki pomidorków . Podajemy na gorąco posypując ziołami prowansalskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Rukola Sery Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować