Pikle z okry

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mało znane i trudno dostępne warzywo w Polsce. Jak widzieć będziecie, bierzcie tonami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g okry
    kilka ząbków czosnku
    Zalewa : 3 szklanki octu jabłkowego
    1 szklanka wody
    płatki chilli
    nasiona kopru włoskiego
    nasiona gorczycy
    1 1/2 łyżki soli
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pikle z okry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikle z okry 1. Okrę dokładnie umyłem, odciąłem końcówki.

    Zalewa : połączyłem 3 szklanki octu jabłkowego, szklankę wody, płatki chilli, nasiona kopru włoskiego i gorczycy, półtora łyżki soli, 1 łyżkę cukru.

    Okrę włożyłem do słoików, zalałem marynatą. Do każdego słoika dodałem ząbek czosnku.

    Po trzech dniach pikle można konsumować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować