Pikantne talarki z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane pikantne talarki, to wspaniała przystawka na spotkanie ze znajomymi lub rodzinne spotkanie. Zdrowo, smacznie, szybko...

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag. mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    2 łyżki bułki tartej,
    1 jajko
    pół cebuli
    2 łyżki pokrojonego koperku
    1 ostra papryczka
    1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    15 dag. małych pieczarek
    1 łyżka masła
    1 łyżka drobno posiekanego koperku
    sól i pieprz do smaku
    3 plasterki żółtego sera
    wykałaczki małe
    sałata i pomidorki do dekoracji
    naczynie do zapiekania wysmarowane masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pikantne talarki z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Do mięsa dodaję pokrojone drobno: cebule i papryczkę, suszone pomidory,przyprawę do mięs, bułkę, jajko, koperek, mieszam. Z masy robię kule, spłaszczam je i układam w naczyniu do zapiekania. Piekę 25 minut w temp. 200 stopni, osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • jk 2. Pieczarki myję, duszę na maśle , doprawiam solą i pieprzem, posypuję koperkiem, mieszam, studzę. Z sera wycinam foremką kwiatki, kto nie ma foremki nich pokroi na kwadraty. Na talarki kładę ser, pieczarkę, ser, pieczarkę, wpinam wykałaczkę. Układam na sałacie. Podaję z ulubionym sosem. Ja zrobiłam swój z jogurtu, posiekanego szczypiorku, soli i pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować