Zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem

4.51 (166 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i szybkie bułeczki zapiekane , pomysł zarówno na śniadanie jak i ciepłą kolację !

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 małych podłużnych bułeczek pszennych
    ½ kg świeżych pieczarek
    1 duża cebula
    1 łyżka masła
    Sól morska do smaku
    Świeżo mielony pieprz do smaku
    10 dag żółtego sera np. cheddar lub gouda
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Bułki Zapiekanki Ser

Zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Oczyszczone pieczarki pokroić na cieniutkie plasterki, obraną cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki z cebulą i dusić aż woda i masło odparuje, doprawić dobrze do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.

    Wystudzone pieczarki wymieszać ze startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym.
  • Przygotowanie 2. Z bułeczek odciąć z jednego węższego brzegu „dupkę” ostrym nożem z ząbkami wydrążyć miąższ ze środka, środek napełnić ciasno farszem , bułeczki ułożyć na opiekaczu , docisnąć i zapiekać 2-3 minuty aż bułeczki zrobią się chrupiące a ser rozpuści. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować