Tortilla z serem i pieczarkami

4.46 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna tortilla szybka w wykonaniu. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna na obiad, kolację, oraz jako przekąska na imprezę.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty tortilli pszennej
    10 dkg pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    10 dkg żółtego sera
    10 dkg szynki konserwowej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (150 ocen)

Tortilla z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortilla z serem i pieczarkami 1. Pieczarki i paprykę myjemy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka. Wszystko osobno podsmażamy na oleju.
  • Tortilla z serem i pieczarkami 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szynkę kroimy w paseczki.
    Układamy płat tortilli na talerzu. Układamy wszystkie składniki, posypujemy serem i przykrywamy drugim płatem tortilli. Dociskamy do siebie płaty tak, aby się ze sobą skleiły.
    Na lekko rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju przekładamy delikatnie tortillę. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Porady

Gotową tortillę można polać ketchupem i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Pieczarki Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować