Pikantne pieczone warzywa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczone warzywa to punkt obowiązkowy późnego lata. Warzywa są idealne jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i ryb.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki - 4 szt
    Kalafior - 1/2 główki
    Pietruszka - 1szt
    Marchewka - 2szt
    Seler - 1/2 szt
    Burak - 2szt
    Cebula - 3 szt
    Olej - 3 łyżki
    Ocet balsamiczny - 2 łyżki
    Cukier - 1 łyżeczka
    Przyprawy:
    sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka wędzona, ostra i chilli grys
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków

Pikantne pieczone warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne pieczone warzywa 1. Kalafiora dzielimy na różyczki. Selera obieramy, resztę warzyw wystarczy dobrze umyć i wyszorować. Wszystkie warzywa kroimy dowolnie - w grubą kostkę, na kształt frytek lub w plastry.

    Olej mieszamy z octem i cukrem. Zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy. Mieszamy.

    Warzywa wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować