Pieczone warzywa I

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Banalnie proste.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młode lub małe ziemniaki
    1 czerwona cebula
    2 średnie bataty
    10 pieczarek
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 cukinia
    sól
    pieprz
    papryka w proszku
    6 - 7 łyżek oliwy z oliwek
    1,5 łyżki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone warzywa i - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone warzywa I 1. Warzywa umyć i pokroić na większe kawałki. Należy wziąć pod uwagę, że warzywa podczas pieczenia się zmniejszą.
    Ziemniaków i batatów nie obierać.
  • Pieczone warzywa I 2. Warzywa polać oliwą z oliwek i doprawić. Wstawić do piekarnika na ok. 1 godzinę. Od czasu do czasu należy warzywa obrócić, przemieszać, żeby nie przywarły do formy.
    Aby cukinia nie była zbyt spieczona można ją dodać w trakcie pieczenia podczas kolejnego przemieszania warzyw.

Porady

Aby cukinia nie była zbyt spieczona można ją dodać w trakcie pieczenia podczas kolejnego przemieszania warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować