Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo- serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty klasyczny obiad, który szybko robi się na jednej patelni. Kurczak, do tego pieczarki i sos serowo-śmietanowy

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    2 łyżki oleju
    2 kostki rosołowe
    750ml wrzątku
    500g pieczarek
    3 mniejsze pojedyncze piersi z kurczaka
    sól
    pieprz
    3 serki topione śmietankowe lub serowe
    100ml Śmietanki 30%
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo- serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle, kostki rosołowe rozpuścić we wrzątku, wymieszać.
  • 2. Pieczarki pokrojone w plastry podsmażyć z cebulką aż odparuje woda, doprawić solą i i pieprzem.
  • 3. Mięso oczyścić i pokroić na mniejsze filety. Doprawić przyprawami z obu stron. Podsmażyć z pieczarkami na patelni na złoto.
  • 4. Wlać bulion i całość dusić około 15 min. na średnim ogniu. Dodać serki topione i gotować do ich rozpuszczenia. Dodać śmietankę i gotować 5 min. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować