Nadziewana pierś kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym

4.5 (194 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Pierś kurczaka wypełniona kremowym serkiem z nutą czosnku, serwowana w gęstym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - pieczarki małe: 12 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - śmietana 12%: 200 mililitrów
    - serek kanapkowy naturalny: 4 łyżki
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - vegeta: 2 szczypty
    - natka pietruszki - posiekana: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewana pierś kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, solimy. Nacinamy nożem w poprzek, tworząc kieszonkę, którą nadziewany serkiem kanapkowym wymieszanym z czosnkiem. Smażymy na oleju z dwóch stron pod przykryciem. W tym czasie kroimy cebulę w drobną kostkę, w małym garnku podsmażamy ją około 3 minuty, dodajemy całe pieczarki. Całość smażymy jeszcze 2 minuty, wlewamy śmietanę, vegetę, sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem około 5 minut. Tak przygotowanym sosem polewamy piersi, posypujemy natką z pietruszki. Można podawać z ryżem, frytkami, ziemniaczanym puree.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować