Pierś nadziewana pieczarkami

4.5 (162 ocen)

Doskonała propozycja na grilla, niestety pogoda kapryśna więc danie wylądowało w kombiwarze :)

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    0,5 kg pieczarek + 1 większa cebula + 1,5 łyżki masła
    100 ml słodkiej śmietany do pieczarek
    sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
    300 g cienkich plastrów wędzonego boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Pierś nadziewana pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0fv4gjr 1. Z piersi wykroić 8 płaskich porcji, rozklepać ale nie na wylot, przyprawić z obu stron, odstawić.
    Umyte i pokrojone pieczarki przysmażyć z pokrojoną cebulą na maśle, jak już sok odparuje dodać śmietanę i znowu smażyć do odparowania, przyprawić solą i pieprzem.
    Na każdy kawałek mięsa położyć 1 plaster boczku i jedną łyżkę farszu z pieczarek, zwinąć i gotowe pozawijać każdy w 3 plastry boczku, spiąć wykałaczkami.
    Teraz tylko na grill, albo do piekarnika. Piec na rumiano.

    SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób Mięso Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować