Doskonała propozycja na grilla, niestety pogoda kapryśna więc danie wylądowało w kombiwarze :)
Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
0,5 kg pieczarek + 1 większa cebula + 1,5 łyżki masła
100 ml słodkiej śmietany do pieczarek
sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
300 g cienkich plastrów wędzonego boczku
Pierś nadziewana pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z piersi wykroić 8 płaskich porcji, rozklepać ale nie na wylot, przyprawić z obu stron, odstawić.
Umyte i pokrojone pieczarki przysmażyć z pokrojoną cebulą na maśle, jak już sok odparuje dodać śmietanę i znowu smażyć do odparowania, przyprawić solą i pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa położyć 1 plaster boczku i jedną łyżkę farszu z pieczarek, zwinąć i gotowe pozawijać każdy w 3 plastry boczku, spiąć wykałaczkami.
Teraz tylko na grill, albo do piekarnika. Piec na rumiano.
Komentarze