PIEROGI Z PODROBAMI

4.48 (202 ocen)

  • 2 godz.

Takie pierogi są doskonałym źródłem żelaza.Polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na ciasto:

    60 gad mąki pszennej
    1 szklanka gorącej wody
    2 łyżki oleju
    sól 1/2 łyżeczki
    Składniki na farsz:

    podroby wieprzowe 1 porcja : płuca,serce
    1 cebula
    vegeta lub sól
    pieprz
    natka pietruszki 1 łyżeczka
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Pierogi z podrobami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podroby ugotować ok 1 godz doprawiając solą .Następnie zmielić przez maszynkę.Cebulę do farszu podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodać do mięsa.Doprawić do smaku i dodać posiekaną natkę.
    Mąkę przesiać dodać sól i olej,wlewać wodę zagniatając ciasto.Uformować kule,podzielić na 2 części ,jedną przykryć ściereczką,drugą rozwałkować ,wycinać krążki szklanką lub kubkiem.Na środek każdego nakładać przygotowany farsz,zlepić brzegi.Gotować we wrzącej ,osolonej wodzie,do wypłynięcia i gotować ok 2 min. Ozdobić słoninką roztopioną i podsmażoną z cebulą w kostkę.

Porady

Podstawą dobrych pierogów jest ciasto.Aby pierogi były udane należy: ciasto zagniatać nie za długo, by nie było zbyt twarde rozwałkowane ciasto nie może być zbyt cienkie;wtedy pierogi nie będą się rozlatywać do wody ,w której będą się gotowały dodajemy łyżkę oleju,by pierogi nie sklejały się farsz nakładać maksymalnie na środku krążka ,by nie podchodziło pod sklejane brzegi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować