Pierogi z kaszą gryczaną i podrobami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki i serca oczyścić , włożyć do garnka , dodać warzywa, ziele angielskie i listek laurowy. Posolić do smaku i ugotować do miękkości. Wyłowić warzywa i podroby, ziele angielskie i listek usunąć, Uzupełnić wywar wodą do uzyskania 1 litra płynu. Zagotować, wsypać kaszę i gotować aż wchłonie cały płyn. Przykryć pokrywą i odstawić na 20 min.
Podroby i warzywa zemleć w maszynce do mięsa, dodać do kaszy, doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, suszone ogórki i wymieszać.
Do maki dodać sól i olej, zaparzyć wrzątkiem i zagnieść ciasto
Wałkować , wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z przysmażoną na tłuszczu cebulką.
Komentarze