Pierogi z podrobami cielęcymi

4.49 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie pierogi robiły moja babcia i mama. Teraz gotuję je także ja. To smaczny i niedrogi posiłek.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 1/2 kg mąki
    ● jajko
    ● 3-4 łyżki oleju
    Nadzienie:
    ● 1/2 kg płucek cielęcych
    ● serce cielęce
    ● 25 dag kapusty kiszonej
    ● jajko
    ● sól
    ● pieprz
    Do okraszenia:
    ● skwarki (ze słoniny lub boczku)
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z podrobami cielęcymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podroby myjemy i obgotowujemy.
    Osuszamy i kroimy
    w kawałki. Następnie podsmażamy
    i dusimy do miękkości.
    Mielimy.
  • 2. Kapustę gotujemy do miękkości.
    Odciskamy i kroimy. Mieszamy
    z podrobami i jajkiem.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Z mąki, jajka, oleju i letniej
    wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy
    i wykrawamy
    krążki. Nakładamy po łyżce
    farszu i sklejamy brzegi. Gotujemy
    w lekko osolonej wodzie.
    Okraszamy skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować