Pierogi kurkumowe z podrobami, grzybami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z maki , jajka , goracej wody , oleju i kurkumy najpierw połaczyc palcami składniki a nastepnie wyrobic ciasto . Wyrobione ciasto przykryc sciereczka i odstawic na 20-30 minut
2. Płucka i zołądki oczyscic , ugotowac .
Kapustę opłukać i również ugotować.
Grzyby namoczyć.
Słoninę pokroić drobno obsmażyć na patelni dodać pod koniec smażenia drobno posiekaną cebulę i dalej smażyć .
Płucka , żołądki, grzyby i skwarki i odcisnietą kapustę przemielic przez maszynkę
Do zmielonej masy dodać cały tłuszcz z cebulką.
Przyprawić do smaku , dodając dużżżo świeżo zmielonego pieprzu.
Całość dokładnie wymieszać.
3. Ciasto rozwałkować i wykrawać kółka i nakładając na nie farsz, zlepiać pierogi.Gotować w osolonej wodzie .
Odcedzic.
Okrasić zeszklona cebulka ze skwarkami, smacznego.
Komentarze