Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Przepis mojej babci. Tradycyjnie po zabiciu świni, robiła pierogi z podrobami.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg mąki pszennej
    2 jajka
    sól, woda
    Farsz:
    1 kg serc wieprzowych
    1 kg płuc wieprzowych
    1 mała cebula
    2 saszetki kaszy jęczmiennej
    sól.pieprz podlaski
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0v3ye5k 1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi.Podroby ugotować, przekręcić przez maszynkę. Kaszę ugotować w saszetkach. Na patelni rozpuścić tłuszcz i usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. skwarki. Przekręcone podroby połączyć z kaszą, dodać sól, pieprz, vegetę ,usmażoną cebulę, wymieszać Ciasto cienko rozwałkować. Wycinać sporym kieliszkiem krążki, rozłożyć farsz , starannie zlepić. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować