Zdrowy posiłek to oczywiście danie z rybą. Do tego mozarella i świeże zioła. W mojej kuchni przełamuje rutynę i gotuję pierogi z przeróżnymi rodzajami nadzienia. Pierogi z delikatnym łososiem są extra
2.Ciasto rozwałkować na grubość około 2 mm. Wycinać krążki o średnicy 8 cm
3.Z ryby usunąć ości. Mozzarellę pokroić w plastry.
4.Składniki farszu zmiksować w blenderze.
5.Na krążki ciasta nakładać farsz, dokładnie zlepić brzegi.
6.W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Na wrzącą wodę wrzucać pierogi, gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Odsączyć. Można je podać z podsmażoną cebulką, bazyliowym pesto, udekorować świeżymi ziołami.
7.Rady :
1)sama przygotowuję filety z ryby, najlepsze są z ogonów łososia, w których jest mniej ości
2) do farszu dodaję oliwę smakową cytrynową lub bazyliową
3) pesto do polania pierogów najlepsze jest domowej roboty
Komentarze