Pierogi z lejkami dętymi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Przepis otrzymałam od kuzynki. Pierożki pyszne.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Pierogi z lejkami dętymi
    1 kg mąki pszennej
    1 jajko
    2 szklanki wody
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju

    Farsz:

    1 kg płuc wieprzowych
    1/2 kg wątróbki drobiowej
    30 dkg grzybów lejków
    1 mała cebulka
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z lejkami dętymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płuca i wątróbkę dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Lejki oczyścić, ugotować, odcedzić. Ugotowane płuca, wątróbka i grzyby przekręcić przez maszynką. Na patelni rozgrzać olej , zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać do farszu, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
    Z mąki , oleju, wody i jajka zagnieść ciasto. Następnie je rozwałkować, powyciskać szklanką kółka. Na każdym kółku kłaść farsz, zlepić. Wrzucić na wrzątek , gotować 10 min. Podawać ze skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować