Pierogi z grzybami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Warto poświęcić trochę czasu na zrobienie domowych pierogów, bo efekt jest palce lizać :D

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na około 50 sztuk:
    250 g mąki
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    1 płaska łyżeczka soli
    gorąca woda
    farsz:
    600 g odgotowanych grzybów
    250 g odgotowanej kapusty kiszonej
    1 duża cebula
    1/3 szklanki bułki tartej
    1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Pierogi z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i grzyby zmielić w maszynce, na grubym sitku. Dodać zeszkloną cebulę, bułkę tartą, natkę i doprawić do smaku. Do mąki i pozostałych składników dodać tyle gorącej wody, żeby wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować i pokroić na kwadraty. Farsz nakładać na ciasto, sklejać i układać na oprószonej mąką desce. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować2-3 minuty od wypłynięcia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować