Pierogi z chrzanem

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nietypowy farsz wyróżnia te pierogi spośród innych.

Składniki:

  • Ciasto:
    40 dag mąki
    1-2 żółtka
    2 łyżki roztopionego masła
    sól

    Farsz:
    10 dag masła
    15 dag bułki
    1/4 szkl. mleka
    20 dag startego chrzanu
    sok z cytryny
    żółtko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, żółtek, masła, letniej wody i szczypty soli zagniatamy elastyczne ciasto.
  • 2. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Chrzan przelewamy wrzątkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Masło mieszamy z żółtkiem, bułką i chrzanem. Doprawiamy.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy krążki, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Wkładamy do wrzątku i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować