Pierogi rybne

4.49 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chętnie krzątam się po kuchni i przygotowuję pożywne, smaczne i zdrowe potrawy dla moich bliskich.

Składniki:

  • Ciasto: 30 dag mąki
    ● jajko
    ● woda
    ● sól
    Nadzienie: 25 dag filetów z ryby (morszczuk, panga)
    ● 10 dag marchewki
    ● 2 średnie cebule
    ● jajko
    ● 4 dag wędzonego boczku
    ● łyżka bułki tartej
    ● pieprz
    ● sól
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietru
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto.
    Marchewki gotujemy w małej ilości wody. Wkładamy
    filety, gotujemy do miękkości. Studzimy. Rybę rozdrabniamy,
    marchewki ścieramy na tarce. Boczek i cebule drobno
    kroimy i podsmażamy. Studzimy i mieszamy z jajkiem,
    bułką, rybą, marchewką
    i natką. Doprawiamy
    do smaku.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy
    na stolnicy,
    wykrawamy krążki, nakładamy
    farsz i sklejamy
    brzegi. Gotujemy
    w osolonej wodzie 3-5
    minut po wypłynięciu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować