Burgery rybne

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna wersja domowych fishburgerów z domowym sosem majonezowym, który wspaniale podkreśla smak ryby.

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
    4 filety ryby, np, tilapia
    jajko, mąka i bułka tarta do panierki
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb w młynku
    4 liście sałaty
    4 plastry żółtego sera

    Sos:
    2 dymki lub średnia cebulka
    1-2 ogórki konserwowe
    2 łyżki siekanego koperku
    pół słoiczka majonezu
    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Burgery rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: Cebulkę i ogórki bardzo drobno pokroić, dodać posiekany koperek, doprawić. Całość wymieszać z majonezem i odstawić przynajmniej na 2 godziny aby składniki się przegryzły.
  • 2. Ryby rozmrażamy, usuwamy ości. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Panierujemy i smażymy.
  • 3. Bułki kroimy na pół, rumienimy na suchej patelni. Układamy kolejno na bułce: liść sałaty, sos, gorącą rybę, ser żółty, przykrywamy wierzchem bułki.

Porady

Ważne aby ryba w bułce była gorąca aby ser topił się pod wpływem jej ciepła. Wtedy burger będzie o wiele smaczniejszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować