Pierogi rybne

0 (0 ocen)

Propozycja pierogów dla wielbicieli ryb .

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    1/2 szklanki gorącej wody

    1 jajko

    2 łyżeczki oliwy z oliwek

    szczypta soli



    25 dag ugotowanego fileta ze szczupaka

    1 duża makrela

    1 cebula

    135 g twarogu śmietankowego

    1 łyżka masła

    1 łyżeczka harissy

    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać ze skóry , podzielić na kawałeczki wyjmując wszystkie ości .

    Na patelni rozpuścić masło , zeszklić na nim obraną , posiekaną cebulę .

    W misce wymieszać ugotowany , podzielony na kawałeczki filet ze szczupaka , makrelę , cebulę i twaróg śmietankowy .

    Doprawić harissą i pieprzem , wymieszać .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Dodać jajko , oliwę z oliwek i wodę .

    Starannie wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować