REKLAMA
W tym roku na choince chciałam zawiesić coś innego - nie zwykłe pierniczki. Wymyśliłam więc rurki, które wyglądem przypominają nieco szyszki. Można je też uformować jak sopelki lodu. Im więcej miodu w cieście tym będą twardsze po upieczeniu - ułatwia to ich dekorowanie (z czego ja zrezygnowałam).
(średnia 5 z 163 głosów)
Troszkę piernikowego aromatu do udekorowania choinki zawsze jest na plus , córki uwielbiają - chociaż już nie są maluszkami :)
Te pierniczki w pieczeniu nie tracą kształtu więc idealnie nadają się do dekorowania. Zaraz po upieczeniu są chrupiące a po kilku dniach miękną.
Czas na pierniczki ;) Ja robiłam pierwszy raz :) i mimo,że nie wyglądają idealnie to cieszą oko i smakują :)najważniejsze ,że zrobione własnoręcznie:)
Pyszne pierniki na bazie prawdziwego miodu i korzennych przypraw. Ozdobione lukrem, pięknie prezentują się na choince :)
Pyszne, pachnące choinki piernikowe. Będą piękną a zarazem pyszną ozdobą naszego stołu. Świetnie też się sprawdzą jako drobny prezent dla bliskich.
Pyszne pierniczki. Lukrowane. W tym roku będą wisieć u mnie w domu na choince. PRZEPIS KRĄŻY PO MOJEJ RODZINIE OD LAT!
Komentarze