Piernikowe brownie

0 (0 ocen)

Na kawałek brownie chyba nie trzeba długo namawiać. Nawet osób nie przepadających za słodkim poproszą o porcje:).Ciasto to z dodatkiem przyprawy do piernika i żurawiny nabiera wyjątkowego świątecznego charakteru! Polecam gorąco i życzę smacznego!!!

Składniki:

  • Blaszka 30x25 cm
    Składniki:
    • 2 tabliczki gorzkiej czekolady (razem 200g),
    • 1,5-2 łyżki przyprawy do pienika,
    • 1 łyżka kakao
    • 110 g mąki pszennej,
    • 200g masła,
    • 200 g cukru pudru,
    • 3 duże jajka,
    • 3-4 łyżki suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernikowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozpuszczenie czekolady z masłem 1. Czekoladę rozpuszczamy z połową masła.
  • dodanie czekolady 2. Pozostałe masło ucieramy z cukrem pudrem dodając stopniowo po jednym jajku. Do tak przygotowanej masy dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
  • dodanie żurawiny 3. Ponownie mieszamy całość dodając mąkę oraz kakao. Kolejno wsypujemy przyprawę do piernika. Mieszamy całość do połączenia składników.
    Gdy masa czekoladowa jest gotowa wsypujemy żurawinę. Całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki lub na małych obrotach miksera.
    Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia)
    Całość pieczemy około 35 minut w 170°C.
    Po upieczeniu dokładnie studzimy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować