1.Z 1 szkl cukru zrobić karmel (Cukier rozpuscic na patelni. gdy bedzie brązowaiał dodać 1 szkl gorącej wody). Odstawić do wystygnięcia. Margarynę rozpuścić. Wystudzić. Jajka utrzec z cukrem, dodać sodę i przyprawę do piernika. Następnie, w trakcie ucierania, dodać po trochu przesianą mąkę i śmietanę.Ciasto połączyć z karmelem i margarynęą. dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 60 minut
2.Truskawki zmiksować blenderem. Do garnka wlać truskawki, 1/2 szkl wody. zagotowac , wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do wystygnięcia.
3.Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Wystudzić. Snieżkę ubić z mlekiem. Następnie wymieszać z galaretką.
4.Piernik przekroić na 2 części. Dół ciasta posmarować musem truskawkowym. Na mus wylać Śnieżkę z galaretką. Przykryć górą ciasta. Polać polewą czekoladową. Udekorować posypką.
Komentarze