Pierniczkowe muffiny

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pierniczki to idealny deser, zawierają mnóstwo odświeżających smak przypraw korzennych.

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 300 g
    cukier 200 g
    kakao 2 łyżki
    proszek do pieczenia łyżeczka
    przyprawa korzenna 2 łyżki
    sól
    jajko 2 sztuki
    miód 4 łyzki
    olej 50 ml
    powidła sliwkowe 12 łyżek
    żurawina, orzechy do dekoracji
    na krem budyniowy:
    budyń waniliowy 2 opakowania
    mleko 500 ml
    cukier puder 2 łyżki
    masło 200 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Pierniczkowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj krem budyniowy. Do połowy szklanki mleka dodaj opakowania budyniu i cukier, wymieszaj wlej do reszty gotującego się mleka, mieszaj aż masa zgęstnieje.po schłodzeniu dodaj masło i trzeba ucierać. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. W osobnych miskach zmieszaj mokre i suche składniki muffinek, połącz. Nakładaj w kolejności: łyżka ciasta, łyżka powideł i łózka ciasta. Piecz 20-25 minut, wyjmuj z form po wystudzeniu. Dekoruj kremem, żurawina, orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować