Zielone muffiny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szpinakowe, delikatne muffiny. Z kawałkami jabłka.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 2/3 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    60g świeżego szpinaku
    2 jajka
    starta skórka z cytryny
    2 jabłka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Zielone muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak, olej i śmietanę miksujemy w blenderze na jednolitą masę.
    Przekładamy do większej miski i dodajemy jajka, cukier, skórkę z cytryny.
    Chwilę mieszamy rózgą.
    Wsypujemy mąką i proszek do pieczenia – mieszamy do połączenia składników.
    Dodajmy drobno pokrojone jabłka.
    Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować