4 łyżki miodu
3 szklanki mąki
pół szklanki cukru
100 g masła
1 jajko
1 łyżeczka sody
2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
1 łyżeczka kakao
kolorowe barwniki do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Pierniczki korzenne
1.
Masło i miód podgrzewamy w garnku,studzimy.Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto następnie chłodzimy 30 minut.Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 mm.Foremkami wycinamy pierniczki,układamy na blachę i pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczone pierniczki dekorujemy i przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku aż do Świąt.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze