pieczone pierogi z sosemm czosnkowym

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

pierogi powstaly pod wplywem weny na przygotowanie czegos nowego na przekaske lub danie glowne

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto na pierogi: maka luksusowa , jajko, ciepla woda
    farsz: piers z kurczaka , papryka peperoni, ser zolty, pieczarki , cebula
    sos czosnkowy: jogurt naturalny, czosnek swierzy, ziola prowansalskie
    przyprawy: sol, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka ostra wgl uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pieczone pierogi z sosemm czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.ciasto: 500g maki luksusowej dodac jajko stopniowo dolewac ciepla wode wyrobic ciasto zeby nie bylo za lepkie ani za twarde
    2. farsz: kurczaka bardzo drobno pokroic zamarynowac w przyprawach przesmazyc na patelni pokroic drobno cebule pieczarki i papryke peperoni wszystko dorzucic do kurczaka dusic razem az do momentu az wszystko ladnie sie przesmazy gdy farsz gotowy dorzucamy starty ser i robimy mase z tego.
    3.sos: jogurt naturalny , swierzy czosnek pokrojony w kostke lub przecisniety przez praske doprawiamy sola pieprzem i dosypujemy ziola prowansalskie
    4.wykonanie: ciasto walkujemy na troszke grubsze placki wycinamy szklanka kolka nakladamy farsz formujemy jak zwyklego pieroga ukladamy na blaszce wylazonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok 20 minut w temp. 200 stopni po wyjeci mozna posypac papryka slodka mielona
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować